Antalya Kent Konseyi Yürütme Kuruluna afet sunumu

AFAD İl Müdürlüğü, Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine Türkiye afet müdahale planı ile ilgili bir sunum yaptı.

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kasım ayı toplantısını yaptı. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt başkanlığında Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AFAD Antalya İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Öztürk ve çevre mühendisi Ali Uğuz tarafından Türkiye afet müdahale planı ve Antalya planı ile ilgili sunum yapıldı.

ANTALYA’DA 5500 PERSONEL VAR

Türkiye’de en fazla heyelan, deprem ve meteorolojik afetler kaydedildiği belirtilen sunumda, Antalya’da ise en çok sel ve su baskını gibi meteorolojik afet yaşandığına işaret edildi. Antalya’da afet anında görev alacak farklı kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 5 bin 500 personel olduğu, Mazıdağı’nda 4 yıl önce AFAD Lojistik Merkezi kurulduğu ifade edildi. Manavgat yangınında da kurumların ve gönüllülerin büyük çaba gösterdiği vurgulandı.

‘KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRMELİYİZ’

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, AFAD’ın daha hazır ve organize olması, halkı da daha iyi bilinçlendirmesi konusunda önerilerde bulundu. Sunum için AFAD İl Müdürlüğü görevlilerine teşekkür eden Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Türkiye ve Antalya’da afet riski var. Bu riske karşı önce kendimiz hazırlıklı olmalıyız. Kamuoyunu da afet konusunda her fırsatta bilinçlendirmeliyiz” dedi.

 

 

You May Also Like

ANTALYA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA”

“İLKESEL VE ETİK DEĞERLER”           

YÜRÜTME KURULU EYLÜL AYI TOPLANTISI YAPILDI

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Akdeniz Üniversitesinde Toplandı