Kent Konseyinde Göç Konferansı

 

Antalya Kent Konseyi ve Antalya Bilim Üniversitesi’ne bağlı Sosyal Ekonomik ve Politikalar Araştırma Merkezi SEPAM’ın işbirliğinde düzenlenen konferansların bu ayki konusu Cumhuriyet ve Göç oldu.

 

Cumhuriyetin 100. Yıl Konferansları serisinin üçüncüsü olan konferans, 26 Mayıs 2023 tarihinde Kent Konseyinde gerçekleşti.

Antalya Bilim Üniversitesi Siyaset Bilmi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Aydemir,  cumhuriyetin tarihindeki farklı göçleri ele aldı.

 

Doç. Dr. Nermin Aydemir;

Türkiye Bir Göçler Ülkesi

Aydemir, cumhuriyetin göçlerle kurulduğunu ve göçlerle şekillendiğine dikkat çekti. Türkiye bütün eksiklerine rağmen büyük göç hareketlerini başarı ile yönetme ve çok kültürlüğü birlik içinde harmanlama tecrübesine sahip.

Göç Hareketleri Farklı Karekterlere Sahip

Doç. Dr. Aydemir’e göre geçmişteki göç hareketlerini imparatorluktan ulus devlete geçiş süreçleri ve sanayileşme belirlemiş durumda. Bugünün göçlerinin temel karakteristiği ise çatışmalar ve ekonomik eşitsizlikler. Klasik destinasyonlarının her geçen gün daha fazla içe kapanmasıyla Türkiye gibi transit ülkelere yoğun bir göç yaşanmakta.

Etkin göç yönetimi ve uyum politikaları ırkçılık ve yabancı düşmanlığına dönüşmemeli.

Yeni dönemdeki göç paternleri çok farklı ve bu göçlerin yönetilmesinde yaratıcı çözümlere ihtiyaç duyulmakta.Ancak bu çözümler üretilirken çok dikkatli olmak gerek. Etkin göç yönetimi ve uyum politikaları ırkçılık ve yabancı düşmanlığına dönüşmemeli dedi.

Bir Sonraki Konferans

Cumhuriyetin 100. Yıl Konferansları 16 Haziran 2023 tarihinde Cumhuriyet ve Hukuk Konferansı ile devam edecek. Bu kez Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sezgin S. Çelebi Antalyalılarla bir araya gelecek.

 

 

     

You May Also Like

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109. YILINI KUTLUYOR, ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ.

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Cumhuriyet’in 100. Yıl Konferansları “Cumhuriyet ve Avrupa Birliği”

Cumhuriyetin 100. Yıl Konferansları  “Cumhuriyet ve Siyasi Kültür”