Çevre Çalışma Grubu’nda ‘Antalya Sahil Florası’ sunumu
Antalya Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Çevre Çalışma Grubu Başkanı Güray Doğan moderatörlüğünde Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya çalışma grubu üyeleri katıldı. Toplantıda Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü Biyoloji Öğretim Üyesi Dr. Orhan Ünal tarafından ‘Antalya Sahil Florası’ konulu sunum yapılırken, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya İl Koordinatörü Mustafa Ergiydiren de geçen günlerde Konyaaltı Sahili’nde meydana gelen zift benzeri petrol kirliliğiyle ilgili katılımcılara bilgi verdi.
DOĞAL ZENGİNLİKLER KORUNMALI
Sunumunda Türkiye’nin 9 bin tür ve 3 bin endemik bitki bakımından zengin olduğunu ifade eden Orhan Ünal, Antalya’nın da 1997 yılında yapılan çalışmaya göre 130 familya, 569 cins ve 1023 tür ile biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olduğunu vurguladı. Antalya’nın 37 noktasının insan baskısı altında olduğunun yapılan araştırmalar sonucunda belirlendiğinin belirtildiği sunumda, özellikle Kundu, Belek, Manavgat ve Alanya’nın sahil kesiminde turizmden kaynaklanan yapılaşmaya bağlı baskının arttığı kaydedildi. Ünal, Antalya’da sahip olunan doğal zenginliğin korunması gerektiğine yönelik çağrı yaptı.
DENETİMLER SÜRÜYOR
Mavi Bayrak ve eko okullar programıyla ilgili bilgi veren TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörü Mustafa Ergiydiren ise Konyaaltı Sahili’nde görülen petrol türevi maddeyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Sahil Güvenlik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin anında müdahalede bulunarak temizlik çalışması yaptığını söyledi. Bu maddenin nereden geldiğinin henüz tam olarak tespit edilmediğini ancak uluslararası sulardan geldiğinin belirlenebildiğini ifade eden Ergiydiren, konuyla ilgili denetimlerin devam ettiğini anlattı.
Sunum ve bilgilendirmenin sonunda Çevre Çalışma Grubu’nun soruları da yanıtlandı.